top of page
Tropical Leaves
Overduin & co-3.JPG

Professioneel profiel: Als generalist beschik ik over een breed portfolio met opdrachten in zowel de publieke als private sector. Mijn diensten worden gevraagd bij besturings- en strategie- en cultuurvraagstukken; bij (problematische) samenwerking in teams, tussen afdelingen of in allianties. Ook voor ontwikkelopgaven voor leiders, teams en afdelingen kan men bij mij terecht.  Complexe opdrachten ga ik niet uit de weg. Integendeel, weerbarstigheid voor veranderen, taaie vraagstukken, verwaarloosde organisaties: het zijn de projecten waar je me 's nachts kunt bellen. 

Ik heb het profiel van een procesadviseur, een zgn OD-er (organizational development), hoewel ik ook een enkele keer als expert wordt gevraagd. 

Mijn expertise ontleen ik aan de (ontwikkelings)psychologie, systeemleer, filosofie en veranderkunde. Daarnaast ben ik gecertificeerd gebruiker van de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA), de TEIQ (vragenlijst voor emotionele intelligentie) en Energy Drives. Deze tools combineer ik bij voorkeur met een biografisch interview.

 

Naast adviseur en coach, ben ik ook een ervaren en vernieuwend toezichthouder in de publieke sector. Tevens branche-ambassadeur GGZ  voor de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ).

PIET OVERDUIN

  • Piet op LinkedIn
  • Piet op Twitter

Opleiding: Na het behalen van het HBO-diploma maatschappelijk werk, studeerde ik klinische pedagogiek aan de Universiteit Utrecht, waar ik in 1988 afstudeerde. In 2006 behaalde ik cum laude de master Advanced Change Methodologies (ACM) aan het SIOO.  

Ervaring: Ruim 20 jaar ben ik werkzaam geweest in management- en directiefuncties in verslavingszorg, jeugdzorg en gehandicaptenzorg. Sinds 2001 opereer ik als zelfstandig adviseur in wisselende configuraties.

overduin & co

Na in diverse zakelijke configuraties vanaf 2001 te hebben gewerkt als organisatieadviseur, startte ik in 2013 met Overduin & co.

Voor specifieke vragen benader ik uit mijn netwerk, gespecialiseerde en gekwalificeerde adviseurs.    

Mijn 5 troeven
  1. Hoogwaardige, actuele en gecertificeerde kennis.

  2. Know-how uit jarenlange ervaring en de nieuwsgierigheid van een startup.

  3. Inzet op persoonlijke en duurzame relaties met klanten op basis van vertrouwen.

  4. Een breed portfolio en netwerk, waarmee veel organisatie- en verandervraagstukken beantwoord kunnen worden.

  5. Op effectieve wijze de gewenste verandering realiseren.

bottom of page