over ons

Overduin&co. is een jong netwerk van organisatie- en communicatieadviseurs en werkt zowel voor publieke als private organisaties. Compagnons zijn eveneens zelfstandig en verbinden zich per opdracht aan Overduin&co. Samen bespreken zij de voortgang in opdrachten, literatuur, ontwikkelingen in het vak en ontwikkelen nieuwe methoden en (proces)technieken.

Focus van het bureau staat op organisatieontwikkeling. Kennis en procestechnieken zijn up-to-date. De ambitie om vernieuwend en ondernemend te adviseren. Taaie en weerbarstige vraagstukken gaan we niet uit de weg.  Met de inzet van verbale én verbeeldende technieken (schilderworkshop, op maat gemaakte games)  zijn we zeer succesvol. Regelmatig verschijnen er publicaties.

Belangrijk thema voor Overduin&Co. is ‘anders organiseren’. Organisaties gaan terug naar de essentie, van een hiërarchisch-bureaucratische organisatie naar een netwerkachtige, horizontale structuur. Van systeem- naar leefwereld. De transformatie van oud naar anders, vraagt aandacht voor alle onderdelen van een organisatie. Van herziening van de missie; van de why, how en wat vraag, tot aan wijziging van (top)structuur, systemen en competenties.  Een meerjarige transformatie, die met ups en downs gepaard gaat. De uitdaging om het netwerkconcept in de praktijk te realiseren via werkend leren (action learning) van alle betrokkenen uit het gehele systeem. Door onze ervaring met deze veranderprocessen, kunnen we op waarderende wijze  effectief de organisatie terug brengen bij haar doelstelling.

Het overzicht van het gehele aanbod van Overduin&co. vindt u hier:

 

 

Drs Piet Overduin is klinisch pedagoog, Master Advanced Change Methodologies (ACM) en Certified Member (CmC) van de Orde van Organisatie Adviseurs (Ooa). Tevens is hij gecertificeerd gebruiker van producten van Thomas International zoals de Persoonlijk Profiel Analyse (PPA).

 

Overduin&Co. is onderdeel van Overduin Consult.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *